Bővült a PTE BTK-tárló összeállítása a keszthelyi Helikon Könyvtárban

október

10.

általános

Több mint 200 ezer látogatót fogadott a Helikon Kastélymúzeum augusztus végéig. Hazánk egyik leglátogatottabb kastélyát a nyári szezonban 177 ezren keresték fel, és összesen 627 ezer jegyet váltottak. Ez azt mutatja, hogy nem csak a főépület kiállításai, hanem a többi állandó tárlat is nagyon népszerű.

BTK-s kutatók munkáit népszerűsíti a keszthelyi Helikon Könyvtár

A keszthelyi Helikon Kastélymúzeum és a PTE BTK közötti stratégiai együttműködés keretében BTK-s kutatók tanulmányait, könyveit népszerűsíti a kastély könyvtára. 6 oktatónk – Dr. Bene Krisztián, Dr. Dimák-Tombi Beáta, Prof. Dr. Fedeles Tamás, Dr. Farkis Tímea, Prof. Dr. Heidl György és Dr. Jankovits László – munkáit tekintheti meg Keszthely kastélylátogató nagyközönsége egy-egy régi nyomtatvány kíséretében.  Az állandó kiállítás gondozói: Kériné Ódor Orsolya, a Helikon Kastélymúzeum könyvtárosa és Kendeh-Kirchknopfné Dr. Farkis Tímea, a PTE BTK Olasz Tanszék vezetője.

BTK-s kutatók munkáit népszerűsíti a keszthelyi Helikon Könyvtár

A két intézmény közötti stratégiai együttműködés hosszú távra köttetett. Közös kutatásokkal, projektekkel, előadói és publikációs lehetőségek biztosításával kívánják erősíteni és támogatni egymást az érték- és kultúra teremtés területén.

Forrás: tvkeszthely.hu; Fotó: Dr. Farkis Tímea